ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиїврада заборонила підвищувати тарифи в столиці

Київрада заборонила підвищувати тарифи в столиці

З 1 липня в Києві діє мороаторій на підвищення тарифів на комунальні послуги. Заборона діятиме до 1 жовтня 2016 року.

На пленарному засіданні київської міської ради депутати наклали мораторій на підвищення тарифів за компослуги. Заборона діє з 1 липня поточного року. Про це повідомляється на офіційному сайті Київради.

75 депутатів з 93 зареєстрованих у залі підтримали встановлення мораторію на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги в місті Києві.

Відповідним рішенням було встановлено заборону на підвищення тарифів до 1 жовтня 2016 року а також заборону на нарахування по розрахунках з 1 липня та стягнення з населення столиці пені за несвоєчасне внесення плати за ЖКП.

«Ми приймаємо це рішення, аби не допустити стрімке падіння рівня життя населення України. Збільшення розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, електрику та газ без одночасного вирішення питань забезпечення повної зайнятості населення та перегляду рівня мінімальної заробітної плати й інших соцстандартів, призведе до непомірного фінансового перенавантаження на кожного киянина. Також сприятиме утворенню значної заборгованості перед організаціями, що надають ЖКП»,— прокоментував депутат Київради Олександр Омельченко.

Він також додав, що в судових органах перебувають позови про скасування постанови НКРЕКП від 9 червня 2016 року, згідно якої були встановлені нові тарифи на ком послуги. 

Варто нагадати, що з 1 липня в Україні було піднято  тарифи на тепло та гарячу воду.

 

 
Коментарі (0)