ГоловнаКиївські будніМістобудуванняКиїврада змінила Стратегію розвитку столиці до 2025 року

Київрада змінила Стратегію розвитку столиці до 2025 року

Вчора на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили зміни до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року.
Серед головних завдань документу — покращення якості життя киян, зростання економіки столиці, збереження історичної та архітектурної самобутності Києва. Стратегія також включає бачення майбутнього української столиці, пріоритетні напрямки розвитку, цільові показники, ключові ініціативи та план їх впровадження. Реалізація цієї стратегії дозволить усунути найважливіші проблеми міста, реалізувати його потенціал та підсилити конкурентні переваги.
 
Для реалізації завдань, закладених у стратегії, міська влада розробила базу інвестиційних проектів. Тим проектам, що вимагають бюджетного фінансування щорічно приділятиметься особлива увага при плануванні витрат та капітальних вкладень. 
 
У рамках визначених цілей передбачено розвиток міста у всіх галузях. Зокрема заплановано впровадження сучасних принципів забудови та планування розвитку територій міста, розвиток доступної та надійної інфраструктури, обмеження будівництва в історичному центрі, економічні стимули для залучення роботодавців, кооперація між бізнесом та НДІ, діалог влади з громадою та бізнесом, протидія корупції, просування ділового потенціалу міста та легкість реєстрації бізнесу. Також серед пріоритетів — високооплачувані робочі місця,  першокласна освіта, створення комфортного публічного простору, зручне транспортне сполучення, високоякісний сервіс, екологічно чисте та зелене місто.
 

Рішення підтримали 62 депутати.  

 
Коментарі (0)