ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВКиївщина відмовляється від полігонів ТПВ

Київщина відмовляється від полігонів ТПВ

Київщина відмовиться від створення полігонів для захоронення твердих побутових відходів. Замість них в області з'являться сміттєпереробні заводи.

У столиці та Київській області більше не створюватимуться полігони для захоронення твердих побутових відходів. Про це заявив голова КМДА Володимир Бондаренко, - повідомляє «Укрінформ».

«На засіданні у Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимира Гройсмана було прийнято рішення більше не створювати жодного полігону ні в Києві, ні в області», - сказав пан Бондаренко.

За його словами, вже спроектовані і на сьогодні «допрацьовуються останні штрихи» з будівництва 8 сміттєпереробних заводів навколо Києва.

«У наших планах, щоб усе сміття, яке утворюється в Київському регіоні, перероблялося на цих підприємствах», - додав голова КМДА.
Окрім того, пан Бондаренко зауважив, що все сміття зі столичних кладовищ вивезуть вже після поминальних днів.

«Ми навмисно не вивозили сміття з кладовищ до поминальних днів. І почнемо його вивозити в плановому порядку вже після них», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Державному агентстві з інвестицій та управління національними проектами планують реалізувати проекти з будівництва в 10 містах України комплексів з переробки твердих побутових відходів до кінця 2015 року.

 
Коментарі (0)