ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКиївщину зваблюють житлові програми

Київщину зваблюють житлові програми

Жителі Київщини частіше купують власне житло, беручи участь в державних житлових програмах, зокрема програмі – «Доступне житло». Так, протягом року близько півтисячі родин розжилося власними квадратними метрами.

На Київщині протягом 2013 року вже 500 родин придбали власні помешкання в рамках державної програми доступного житла, згідно з якою держава надає громадянам підтримку у вигляді 30% нормативної вартості житла. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжного житлового будівництва.

За словами директора Іпотечного центру в місті Києві та Київській області Фонду Сергія Комнатного, сьогодні завдяки державним житловим програмам значно більше громадян спроможні придбати власну оселю. Це добре простежується, зокрема, на прикладі Київського регіону.

«Кожна з державних житлових програм покликана допомогти певним категоріям громадян у придбанні власного житла. Наприклад, за програмою доступне житло громадянам надається одноразова безповоротна фінансова підтримка у розмірі 30 відсотків вартості нормативної площі доступного житла за рахунок державних коштів», - зазначив Сергій Комнатний.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у середньому в Україні щотижня вводиться в експлуатацію один житловий об’єкт, який бере участь у державних житлових програмах.

 
Коментарі (0)