ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКиївський регіон отримає 400 МВт додаткової потужності

Київський регіон отримає 400 МВт додаткової потужності

Нові лінії електропередач зменшать залежність живлення споживачів Київського енерговузла від рівня генерації Київських ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, які працюють на дорогому газі та суттєво підвищать надійність електропостачання споживачів Київського регіону

Національна енергетична компанія «Укренерго» підключила дві лінії електропередачі 330 кВ від підстанції 750 кВ «Київська» (Київська область), які дозволять забезпечити видачу додатково 400 МВт потужності в київський енерговузол (Київ і прилеглі райони Київської області). 

Про це повідомила прес-служба держпідприємства «Укренерго».

«Реалізація проекту дозволяє додатково передавати до 400 МВт потужності в мережу Київського енерговузла, які забезпечать енергією північно-західну та південну частини Києва та північ Київської області через 16 ПЛ 110 кВ від ПС «Північна» та 11 ПЛ 110 кВ від ПС «Новокиївська». У підсумку це зменшить залежність живлення споживачів Київського енерговузла від рівня генерації Київських ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, які працюють на дорогому газі, суттєво підвищить надійність електропостачання споживачів Київського регіону та забезпечить стабільний розвиток західної частини м. Києва та Київської області.», - йдеться у повідомленні.

У вівторок були підключені лінії 330 кВ «Київська – Ново київська» і 330 кВ «Київська – Північна». Протяжність ліній - 55 км, максимальна пропускна здатність - 1 500 МВт, а вартість їх будівництва становить близько 400 млн. гривень.

 

 
Коментарі (0)