ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиївський залізничний вокзал здадуть в концесію

Київський залізничний вокзал здадуть в концесію

Інвестори повинні побудувати торгово-розважальні зони і паркінги

Залізничний вокзал в Києві передадуть в концесію інвесторам, щоб збільшити прибутковість. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, в передачі вокзалу в концесію буде задіяна система Prozorro.

"У нас на центральному залізничному вокзалі в Києві орендні метри точно здаються не по ринковій вартості, тому це все перезапуститься через систему Prozorro. Взагалі незрозуміло, як виходить так, що вокзал показав два мільйони доларів збитків за минулий рік, при тому, що там неймовірний пасажирський трафік і поруч McDonalds, який входить в топ-5 найбільш прибуткових у світі. тобто для McDonalds цей трафік дає прибуток, а для вокзалу - збитки ", - заявив Криклій.

Міністр інфраструктури також повідомив, що потенційні інвестори повинні робити в вокзалах торгово-розважальні об'єкти і кількарівневого паркінги.

"Саме тому ми будемо розглядати можливість передачі таких великих залізничних проектів в концесію, знаходити інвесторів. І нехай вони роблять там інтермодальні повідомлення, щоб пасажирам було краще переходити із зони в зону, кількарівневого паркінги і будують торгово-розважальні об'єкти", - сказав Криклій.

Він також висловив сумнів, що "Укрзалізниця" навіть з запозиченими коштами зможе реалізувати ці проекти так, як хочуть в Мінінфраструктури.

 

 
Коментарі (0)