ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київтеплоенерго» бере кредит на розвиток інфраструктури

«Київтеплоенерго» бере кредит на розвиток інфраструктури

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить комунальному підприємству "Київтеплоенерго" кредит в 140 млн. Євро на розвиток теплової інфраструктури столиці, відповідний проект рада директорів банку схвалила на минулому тижні

 

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить комунальному підприємству "Київтеплоенерго" кредит в 140 млн. Євро на розвиток теплової інфраструктури столиці, відповідний проект рада директорів банку схвалила на минулому тижні.

ЄБРР зазначив, що кредит буде розділений на два рівних транша і спрямований на забезпечення сталої та ефективної роботи існуючих теплоелектроцентралей (ТЕЦ) і котелень в Києві, підвищення надійності транспортування тепла, вирішення інших критичних завдань по реабілітації і модернізації системи централізованого теплопостачання міста, підвищення якості послуг опалення і гарячого водопостачання та поліпшення виробничих і фінансових показників і можливостей КП, передає "Інтерфакс-Україна".

Банк уточнив, що проект є частиною Green City Framework-2 (GrCF2, "Концепція зелених міст"), націленої на вирішення екологічних проблем в окремих великих містах.

КП "Київтеплоенерго" повністю належить Києву і є оператором системи централізованого теплопостачання міста, що складається з двох великих газових ТЕЦ, 15 великих, 168 малих і середніх котелень, 2800 км теплових мереж, понад 9400 теплових пунктів і сміттєспалювального заводу "Енергія".

Київрада схвалила залучення цього кредиту на термін до 13 років в квітні, уповноваживши мера міста Віталія Кличка підписати договір гарантії з ЄБРР.

За інформацією ProfiDOM.com.ua, наймасштабніший проект в рамках кредитної програми - установка на ТЕЦ-6 сучасного когенераційного обладнання. В рамках енергоефективних заходів на ТЕЦ-5 планується будівництво конденсаційного економайзера, що дозволяє використовувати залишкову енергію димових газів для виробництва тепла. Аналогічне обладнання вже три роки працює на ТЕЦ-6.

Крім того, передбачається фінансування комплексу рішень, спрямованих на впровадження системи моніторингу та управління SCADA, що дозволяє в режимі реального часу стежити за технічними параметрами роботи обладнання на всіх виробничих об'єктах.

Про намір залучити кредит ЄБРР з трирічним пільговим періодом "Київтеплоенерго" повідомило в 2019 р Тоді повідомлялося про трьох основних напрямках проекту - закриття 45 дрібних котелень (з 200 котелень, якими володіє підприємство), заміні конденсаційного теплообмінника на малому блоці ТЕЦ-5 та встановлення нових генеруючих потужностей на ТЕЦ-6.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні.

Прочитати новини економіки Украіни, можна на сайті focus.ua. Останні події у світовій та українській економіці, коментарі експертів та інтерв'ю з провідними фінансистами.

 
Коментарі (0)