ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Київтеплоенерго» не підвищуватиме тарифи для киян до кінця року

«Київтеплоенерго» не підвищуватиме тарифи для киян до кінця року

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» прийняло рішення, що до кінця 2018 року тарифи на виробництво теплової енергії для категорії «населення» та «релігійні організації» змінюватися не будуть

Наразі діє єдина ціна на газ для всіх категорій споживачів — 6235,51 за 1000 м куб.

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» прийняло рішення, що до кінця 2018 року тарифи на виробництво теплової енергії для категорії «населення» та «релігійні організації» змінюватися не будуть. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«У зв’язку з підвищенням ціни на природній газ КП «Київтеплоенерго» ініціювало громадське обговорення щодо корегування діючих тарифів на виробництво теплової енергії на ТЕЦ на грудень 2018 року. Проект стосувався тарифів на виробництво теплової енергії для категорії «населення» та «релігійні організації», які були запропоновані на грудень 2018 року. Однак враховуючи довготривалу процедуру розгляду проекту тарифів в НКРЕКП, 30 календарних діб, КП «Київтеплоеннерго» прийняло рішення, що до кінця 2018 року дані тарифи змінюватися не будуть», - йдеться у повідомленні.

У «Київтеплоенерго» також зазначили, що після підвищення ціни на газ 90% тарифу на виробництво теплової енергії складає паливо (природній газ). Тож коли ціна на газ змінюється – пропорційно до неї корегується і вартість виробництва теплової енергії.

«Відповідно до Постанови №867 Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 року, діє єдина ціна на газ для всіх категорій споживачів — 6235,51 за 1000 м куб. Нагадаємо, що раніше вона різнилася: для населення – 4942 грн за 1000 м куб., для релігійних організацій – 2471 грн за 1000 м куб.», - нагадали у КП.

Виконуючи рекомендації НКРЕКП, «Київтеплоеннерго» розпочало процедуру розрахунків економічно обґрунтованого рівня тарифів. Коригування стосується виключно паливної складової (природний газ). Інші статті витрат, враховані в собівартості, залишаються незмінними, зазначили у КП.

Раніше повідомлялося, що «Київтеплоенерго» пропонує з 1 грудня 2018 року підвищити тарифи на опалення для населення на 32% - до 1038,80 грн за Гкал (без ПДВ).  

 

 
Коментарі (0)