ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київтеплоенерго» отримало ліцензію на транспортування теплової енергії до будинків киян

«Київтеплоенерго» отримало ліцензію на транспортування теплової енергії до будинків киян

Міське комунальне підприємство «Київтеплоенерго» отримало ліцензію на право провадження господарської діяльності з транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Таким чином, з 1 березня 2017 року муніципальне підприємство виконуватиме функцію транспортування теплової енергії у Дарницькому та Дніпровському районах столиці, в зоні обслуговування ТОВ «Єврореконструкція». Відповідне рішення прийнято 22 грудня 2016 року на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Для Києва це унікальна подія, оскільки муніципальне підприємство стає повноцінним учасником ринку теплоенергетики. Ще влітку Київрада передала в КП «Київтеплоенерго» частину теплових мереж міста Києва, яка з 2001 року перебувала в управлінні ПАТ «Київенерго». «Київтеплоенерго» здійснюватиме обслуговування 270 км мереж міста. Зараз КП отримало ліцензію на провадження господарської діяльності. Я переконаний, що саме міське підприємство, утворене громадою, зможе забезпечити ефективне управління тепловими активами міста. Це початок демонополізації ринку, яка необхідна для прозорого та справедливого  формування тарифу», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він також зазначив, що місто вже розпочало закупівлю техніки для «Київтеплоенерго». Вже придбано п’ять «аварійок», три екскаватори, кран-маніпулятор та лабораторію для визначення теплових втрат у мережах.

 

 
Коментарі (0)