ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВКитай готовий реалізовувати проекти з переробки сміття в Україні

Китай готовий реалізовувати проекти з переробки сміття в Україні

Делегація з Херсонської області відвідала Китай з метою ознайомлення з компаніями з переробки сміття та відходів.

 

Делегація з Херсонської області відвідала Китай з метою ознайомлення з компаніями з переробки сміття та відходів. Раніше представники компаній-інвесторів з Китаю вже приїжджали до Херсона. І ще тоді висловили свою готовність з будівництва сміттєпереробного заводу.

Заступник голови Херсонської ОДА, депутат обласної ради Євген Ріщук розповів про візит до Китайської Народної республіки, повідомляє ХЕРсОН.сity з посиланням на ХЗД.

- За 4 дні ми відвідали 2 компанії і 2 заводи, які займаються сортуванням та переробкою сміття в Китаї. Заводи займаються різними технологіями переробки сміття. Один завод спалює відходи, інший займається пиролизом, це спеціальна технологія переробки відходів. На сьогоднішній день є попередня домовленість про те, що вони будуть заходити в Україну, конкретно в нашу область, - підкреслив Євген Миколайович. - Але для цих двох компаній є певні умови з нашого боку. Головне, це повинен бути чистий бізнес. Тобто будівництво, обслуговування та інше - все це робиться за рахунок китайської сторони. З державного або обласного бюджету сюди не повинно вкладатися ні копійки.

За його словами, одна з компаній вже висловила свій інтерес, і вони готові заходити зі своїм проектом якомога швидше.

- Ми вже раніше вели з ними переговори і давали їм необхідні вихідні дані. На сьогоднішній день вже прийнято рішення про створінь спільної китайсько-української групи. Вона буде займатися розробкою технічних умов даного проекту, - зазначив Євген Ріщук.

Де буде знаходитися завод з переробки сміття - поки розглядаються різні варіанти: Олешки, Херсон, Каховка. У будь-якому випадку місце розташування заводу буде залежати від інвестора, який зайде до нас.

- В іншій компанії нам показали нову технологію переробки сміття - китайці тільки недавно її впровадили, і зараз вона успішно працює. Під час переробки цією технологією не виділяється діоксин. Тобто, шкоди для навколишнього середовища немає. Ми запропонували співпрацю і цієї компанії, - додав заступник голови ОДА.

Наступного тижня відбудеться візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана в Китай.

- Саме там повинні укласти договори і підписати всі необхідні документи, щоб ми могли і далі співпрацювати з даними компаніями, а головне, щоб інвестор на Херсонщину зайшов якомога швидше, - зазначив Ріщук.

 

 
Коментарі (0)