ГоловнаГоловнеЖитлоКитайські кошти підуть на оренду житла з викупом

Китайські кошти підуть на оренду житла з викупом

Китай профінансує будівництво житла в Україні для оренди з викупом. Мінрегіон вже розробив проектно-кошторисна документацію.

Домовленості з Китайською Народною Республікою передбачають виділення близько 18 млрд дол. на реалізацію в Україні програми оренди житла з правом викупу. Про це повідомив глава Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Є домовленості з китайською стороною на виділення 18 млрд доларів для виконання цієї програми. Мінрегіон наразі працює над 43 земельними ділянками, на які вже є проектно-кошторисна документація, відпрацьовано питання по закладу комунікацій», - сказав він.

За словами Міністра, у 2014 році планується залучити ще 10 ділянок - як під реалізацію програм доступного житла, так і під будівництво житла для оренди з викупом.

Нагадаємо, Державна іпотечна установа та профільне фінансова установа КНР уклали меморандум про спільну реалізацію в Україні державної програми, яка дозволить громадянам отримати житло в оренду з подальшим правом викупу під 3% річних у гривні.

Раніше повідомлялося, що в рамках візиту Президента Віктора Януковича в КНР в грудні 2013 року Київ і Пекін підписали 22 угоди, чотири з яких передбачають залучення 21 млрд дол. кредитних коштів на проекти в сфері морської портової інфраструктури, енергетики та сільського господарства, в т. ч. 15 млрд дол. - на іпотечне кредитування.

У серпні 2013 року керівник управління зв'язків з громадськістю ДІУ Ганна Волобуєва повідомила, що проект програми, яка дозволить громадянам отримати житло в оренду з подальшим правом викупу, узгоджений усіма профільними міністерствами.

Як відзначають в ДІУ, ця програма, розроблена спільно з Нацбанком, повинна бути затверджена постановою Кабміну.

 
Коментарі (0)