ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКитайські інвестиції наближаються до житлового будівництва

Китайські інвестиції наближаються до житлового будівництва

Китай не відмовляється від свого наміру інвестувати в українське житлове будівництво. Наразі ведеться робота по розробленню документації, необхідної для реалізації проектів.

Між українською та китайською сторонами в рамках Меморандуму про залучення 15 млрд доларів від КНР досягнуто низку домовленостей щодо фінансування житлового будівництва в Україні. Про це повідомив глава правління Державної іпотечної установи Ігор Лисов, - інформує УНН.

«Нами була презентована програма розвитку в Україні ринку орендного житла та інші перспективні програми житлового будівництва, які спільно з нашими китайськими партнерами визначено пріоритетними у подальшій співпраці. Наразі Державною іпотечною установою спільно з китайською державною корпорацією CITIC Construction CO., ltd ведеться активна робота по розробленню документації, необхідної для реалізації цих проектів, визначення оптимальних умов їх фінансування», - пояснив голова ДІУ.

За його словами, реалізація зазначених житлових програм не тільки дозволить залучити іноземні інвестиції в економіку України, але й матиме значний соціальний ефект для населення, забезпечить утворення десятків тисяч нових робочих місць.

Нагадаємо, наприкінці 2013 року був підписаний Меморандум між Державною іпотечною установою і китайською корпорацією CITIC Construction про будівництво доступного житла в Україні. Згідно з договором, Китай надасть 15 млрд дол. терміном на 15 років з можливістю пролонгації і розширення цього проекту. Передбачається, що цей проект допоможе знизити процентні ставки по кредитах і суттєво скоротити квартирну чергу.

 
Коментарі (0)