ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКличко: Київенерго має відшкодувати людям збитки від аварії на мережі

Кличко: Київенерго має відшкодувати людям збитки від аварії на мережі

В Київраді зобов’язали «Київенерго», щоб на ділянках, де проводяться гідравлічні випробування, жорстко дотримувались заходів безпеки

В Київраді зобов’язали «Київенерго», щоб на ділянках, де проводяться гідравлічні випробування, жорстко дотримувались заходів безпеки

Мер Києва Віталій Кличко вимагає від ПАТ «Київенерго» відшкодування збитків киянам, чиї автомобілі чи житло постраждали внаслідок аварії на тепломережі по проспекту Голосіївському, 27.

Про це на засіданні Київради 1 червня заявив мер Києва Віталій Кличко, передає «Українська правда. Київ».


«Київенерго повинне компенсувати збитки усім людям, автівки чи майно яких постраждали від цього пориву», - заявив мер.


Він додав, що там, де випробування проводить «Київенерго», відповідальність за наслідки робіт лежить повністю на цій компанії.

«Ми зобов’язали «Київенерго», щоб на ділянках, де проводяться гідравлічні випробування, жорстко дотримувались заходів безпеки – попереджати людей, встановлювати захисне обмеження, щоб ні в якому разі ні кияни, ні їхнє майно не постраждали», - підсумував Кличко.

Нагадаємо, 29 травня у Голосіївському районі Києва прорвало трубу водопостачання. Фонтан води сягнув 7-го поверху. Внаслідок аварії пошкоджено  4 автомобілі та вікна будівлі перед вимоїною.
 «Київенерго» запевнила, що збитки постраждалим компенсують у встановленому законодавством порядку.

Як повідомили у прес-службі «Київенерго», аварія на трубопроводі діаметром 800 мм сталася близько 14:00 під час гідравлічних випробувань.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Червня 2017 p. 20:38
У нормальних країнах усі планові ремонти, промивки і випробування мереж давно проводяться без відключення водопостачання. Мабуть під час цих заходів пускають воду по запасних трубах, і споживач отримує послугу у повному обсязі . -------------------------------------------------------------Олігархічний режим руйнує пам"ятники, перейменовує вулиці, зупинки і т.п. замість того, щоб налагодити безперебійне гаряче водопостачання на протязі року.