ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Кличко попередив про загрозу зриву опалювального сезону

Кличко попередив про загрозу зриву опалювального сезону

По всій країні заблоковано рахунки 104 енергокомпаній. Міський голова Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу NewsOne заявив про можливий зрив опалювального сезону.

 

Опалювальний сезон в Україні перебуває під загрозою зриву через блокування «Нафтогазом» рахунків 104 енергокомпаній по всій країні. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив  у вівторок, 5 липня, в ефірі телеканалу NewsOne.

«На підготовку до опалювального сезону витрачаються величезні гроші, проте зараз заблоковані рахунки 104 енергокомпаній по всій країні. І є великий ризик, що ми не будемо готові до опалювального сезону. Непорозуміння між «Нафтогазом» і енергетичними компаніями може призвести до того, що люди будуть без тепла», – повідомив Віталій Кличко.

Мер Києва також зазначив, що міська рада вже звернулася до уряду з проханням вирішити проблемні питання з «Київенерго». На даному етапі компанія перебуває в критичному фінансовому стані у зв’язку з блокуванням її роботи та рахунків.

Також міський голова заявив, що до початку опалювального сезону 100% будинків повинні бути облаштовані лічильниками тепла.

«Я розпорядився, щоб до початку опалювального сезону кожна квартира і кожен будинок в Києві були облаштовані лічильниками. Кожен будинок з лічильником споживає на 30-40% менше тепла, відповідно люди і платять менше - це великі гроші. Також ми вирахували, що українець споживає в 5 разів більше електроенергії, ніж європеєць, тому завдання - використовувати нові технології для енергозбереження», - зазначив Кличко.

«Київенерго» повідомила про припинення підготовки до нового опалювального сезону через арешт рахунків компанії пов’язаний зі штрафними санкціями зі сторони «Нафтогазу». Загальна сума штрафів від «Нафтогазу» енергокомпаніям перевищує 10 мільярдів гривень.

 

 
Коментарі (0)