ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Кличко радить киянам запасатися теплим одягом та ковдрами

Кличко радить киянам запасатися теплим одягом та ковдрами

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян підготувати до зими теплий домашній одяг та ковдри, оскільки у квартирах спекотно не буде

 

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян підготувати до зими теплий домашній одяг та ковдри, оскільки у квартирах спекотно не буде. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Бабель. За його словами, незважаючи на обіцянки уряду забезпечити місто газом, можуть статися різні сценарії.

"Ми не виключаємо, що можуть бути терористичні акти, атаки по газонасосних станціях. Цей сценарій ми теж враховуємо. Ми закупили генератори, паливо для цих генераторів. Насамперед вони підуть на лікарні, на сади та школи. Ми зробимо все можливе та неможливе". , Що залежить від нас, щоб у будинках було тепло, але прошу кожного підготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри, тому що не виключаємо, що температура в будинках буде на кілька градусів нижче норми.Норма - 21 градус, а може бути 19 або 18 ", - Повідомив Кличко.

"Якщо будуть перебої з електрикою, у нас є генератори. Якщо не буде опалення або не буде газу, у нас є запаси мазуту. У свій час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який необхідний, щоб вирішити проблему", — сказав він журналістам.

Уряд України неодноразово просив жителів окупованих територій залишити будинки через зиму, що наближається, і дії з деокупації. Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук 14 серпня закликала жителів Херсона евакуюватись, оскільки наближається "важка зима". Якщо немає можливості евакуюватися, люди мають зв'язатися із представниками обласної адміністрації. Нині із Херсонської області виїхало близько 50% населення. За даними ОВА, очікують на евакуацію понад 20 000 жителів області.

З аналогічним закликом уряд звертався і до жителів Донецької області наприкінці липня. "На Донеччині абсолютно відсутнє газопостачання, всі газопроводи, які можна було відремонтувати, вони відремонтували, але, на жаль, ворог знову і знову знищує все, що допомогло б узимку обігріти людей", - говорила Верещук.

А влада Луганської області закликала їхати самостійно, тому що місцева адміністрація не має можливості евакуювати населення. Наприклад, в окупованому Сєвєродонецьку немає води, ні електроенергії, тому перезимувати там буде неможливо. Нагадаємо, Луганська область практично повністю перебуває під контролем російських військових.

 

 

 
Коментарі (0)