ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКличко вважає, що ризик віялових відключень цілком реальний

Кличко вважає, що ризик віялових відключень цілком реальний

Київський міський голова Віталій Кличко не виключає можливості віялових відключень електроенергії у столиці

 

Київський міський голова Віталій Кличко не виключає можливості віялових відключень електроенергії у столиці. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що Україна має достатню кількість енергоресурсів для проходження опалювального сезону.

Про ризик віялових відключень у Києві мер столиці Віталій Кличко розповів в ефірі телеканалу Україна 24. За його словами, нині одразу 12 київських підприємств, що виробляють тепло і електроенергію, мають проблеми з нестачею вугілля і газу.

“Фахівці кажуть, що якщо морози протримаються декілька тижнів, які будуть мінус 15°, ризик віялових відключень, яких не було 20 років, вірогідність віялових відключень дуже висока”, — сказав Кличко.

Він також не задоволений високою ціною на газ для українців. За словами мера Києва, Україна має газ власного видобутку і тому може не прив’язуватися до європейських цін на газ. Водночас він повідомив, що кияни можуть не перейматися: зростання тарифів на опалення не буде.

Коментуючи заяву столичного мера про можливість віялових відключень електроенергії у столиці, прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі токшоу “Право на владу” сказав, що підстав для віялових відключень немає, уряд до них не готується.

"Запитайте мера Кличка, звідки він бере цю дезінформацію, і чому він переконаний, що в нього почнуться якісь віялові відключення", — сказав Шмигаль. За його словами, на опалювальний сезон вугілля вистачить.

“Вугілля їде і по морю, і їде також по залізниці. Окремо є замовлення від "Центренерго" — це державна компанія, яка замовляє, є український видобуток", — пояснив прем'єр. За його словами, в середньому впродовж опалювального сезону споживається близько 10 мільйонів тонн вугілля. 8 млн тонн — це внутрішній видобуток. Ще понад 2 мільйони тонн — це дозамовлений імпорт. Газ, тепло й електрика цього опалювального сезону постачатимуться безперервно, а ціни і тарифи не зміняться, додав голова уряду.

 

 

 
Коментарі (0)