ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКількість одержувачів субсидії в Києві зменшилася вдвічі

Кількість одержувачів субсидії в Києві зменшилася вдвічі

Кількість сімей в Києві, які в жовтні отримали субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, скоротилося на 46% до 75 тис

Кількість сімей в Києві, які в жовтні отримали субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, скоротилося на 46% до 75 тис.

Про це на брифінгу повідомили представники київської влади, передають Українські Новини.

"У порівнянні з минулим сезоном, кількість отримувачів житлових субсидій зменшилася на 46%, тобто в жовтні 2018 року в нас уже користувалися житловою субсидією 168 тис. Господарств", - сказав заступник директора департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації, начальник управління пільг, державної та регіональної допомоги Максим Бученко.

На сьогоднішній день, за його словами, 75 тис. Домогосподарств вже отримали житлову субсидію на опалювальний період в Києві, процес їх нарахування ще йде, очікується, що їх буде орієнтовно 120-130 тис. Домогосподарств.

За словами Бученко, зниження одержувачів субсидії пов'язане з економічним зростанням добробуту громадян, а також тим, що велика кількість громадян офіційно працевлаштувалися і вже самостійно можуть платити за житлово-комунальні послуги.

Директор департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий повідомив, що в листопаді 2019 року 2,5 тис. Пільговиків отримають субсидію, нараховану за жовтень, в готівковій формі, на загальну суму 2,2 млн гривень; пільгу в безготівковій формі отримають 127,2 тис. громадян на 81,4 млн гривень.

За словами представників КМДА, в механізмі призначення житлових субсидій, в порівнянні з попереднім опалювальному сезоном, нічого не змінилося і з початком нинішнього опалювального сезону відбувся автоматичний перерахунок субсидій.

Пільги в готівковій формі можуть отримати тільки ті, хто подав заявку до 15 жовтня, їх виплата буде здійснена за допомогою "Укрпошти".

Сучасна платіжна банківська система залишає бажати кращого. Про це завила Валерия Вагоровская, яка є фінтехом платіжної платформи FONDY. Саме тому, Україна планує переходити на нову систему PSD2. Що чекає фінансові компанії з появою нової платформи.

 
Коментарі (0)