ГоловнаГоловнеЖитлоКількість придбаного доступного житла подвоїться

Кількість придбаного доступного житла подвоїться

Понад 3 тисячі квартир були придбані українськими сім’ями протягом року за державними житловими програмами. Однак, у Мінрегіоні планують збільшити цю кількість вдвічі.

Із початку року за різними державними житловими програмами сім’ї, які потребують поліпшення житлових умов, придбали більше 3 тисяч квартир. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник зауважив, що цьогоріч запланована реалізація у сукупності за всіма державними програмами понад 6 тис. квартир.

«На цей рік ми запланували реалізувати у сукупності за всіма державними програмами 6,7 тисяч квартир. Для цього у державному та місцевих бюджетах передбачено більше 718 мільйонів гривень», - наголосив він.

Геннадій Темник також зазначив, що уряд сьогодні працює над залученням до реалізації державних житлових програм, зокрема до програми здешевлення вартості іпотечних кредитів, більшої кількості банківських установ.

«Для збільшення обсягів будівництва доступного житла активно вишукуються альтернативні шляхи його фінансування, у тому числі залучення кредитних ресурсів під гарантії держави», - додав Геннадій Темник.

Він поінформував, що за дорученням уряду банки вже працюють над питанням виділення кредитних ресурсів Мінрегіону під державні гарантії.

«У разі реалізації цього завдання протягом двох років можливо ввести в експлуатацію близько 25 тисяч квартир», - сказав Геннадій Темник.

Він також зазначив, що залишається актуальним розгортання в регіонах нового будівництва доступного житла на перспективних земельних ділянках.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, кількість людей, які потребують поліпшення житлових умов, у столиці постійно зростає, забудовники шукають все нові земельні ділянки для спорудження житла, втім, у КМДА стверджують, що вільних земель для будівництва майже не залишилося.

 
Коментарі (0)