ГоловнаНовини ЖКГТранспортКМДА обіцяє, що проїзд не буде коштувати 20 грн

КМДА обіцяє, що проїзд не буде коштувати 20 грн

У КМДА, анонсуючи підвищення вартості проїзду в громадському комунальному транспорті, заявили, що "це не буде 20 гривень", - будуть шукати компроміси

 

У КМДА, анонсуючи підвищення вартості проїзду в громадському комунальному транспорті, заявили, що "це не буде 20 гривень", - будуть шукати компроміси.

Про це "Громадському радіо" розповів перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник, передає Цензор.НЕТ.

"Зараз ми отримали документи від перевізників, ними повинні зайнятися економісти, щоб зрозуміти, наскільки і коли підвищувати тарифи на перевезення в громадському транспорті. Я не уникаю сум, але вони повинні бути розраховані. Собівартість пасажира в метро, ​​електричному та автомобільному транспорті зараз складає більше 20 грн, в міській електричці - понад 71 грн. Зараз повинні скласти всі разом: і можливості бюджету, і можливості платити за перевезення, після громадського обговорення повинні перейти до визначення тарифу ", - сказав представник КМДА.

Він нагадав, що останнє підвищення вартості проїзду в Києві було в липні 2018 року.

"Електроенергія, яку враховують при розрахунку вартості проїзду для метро, ​​на початку року коштувала 1,9 грн, а зараз - 3 грн 60 копійок. Тому треба всі ці складові врахувати і вийти з пропозицією щодо підвищення цін. Однозначно, це не буде 20 грн, але будемо шукати компроміси - між можливістю компенсувати цю різницю з бюджету і здатністю пасажирів платити, щоб підприємства вивести з кризи ", - запевнив Поворозник. 

 

 

 

 
 
Коментарі (0)