ГоловнаНовини ЖКГТранспортКМДА планує просити гроші з бюджету на метро на Троєщину

КМДА планує просити гроші з бюджету на метро на Троєщину

Вартість будівництва метро на Троєщину оцінюють в межах 40-50 млрд. Грн

На засіданні постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків депутати підтримали проект рішення «Про звернення Київської міської ради до Президента України та Кабінету Міністрів України про виділення коштів на будівництво лінії метро на житловий масив Троєщина». Про це повідомили в Київраді.

«Вартість будівництва метро на Троєщину оцінюють в межах 40-50 млрд. Грн., Що практично дорівнює річному бюджету Києва. А поява нової гілки метро до масиву прогнозують не раніше, ніж в 2035 році. А за нормативами потрібно мінімум шість років, щоб завершити будівництво Подільсько-Воскресенського моста. Зараз навіть проекту Подільсько-Вигурівської лінії не існує. Тому місту вкрай необхідна фінансова підтримка держави », - зазначила автор відповідного проекту рішення, депутат Київради Тетяна Меліхова.

Проект рішення повинні розглянути на пленарному засіданні Київради.

Нагадаємо, раніше один з претендентів на пост глави КМДА Олександр Ткаченко заявив, що провести рейковий транспорт на Троєщину можливо до кінця 2020 року.

 

 
Коментарі (0)