ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВКМДА прийнялась вирішувати проблему полігону ТПВ у Підгірцях

КМДА прийнялась вирішувати проблему полігону ТПВ у Підгірцях

Функціонування полігону сьогодні породжує потенційну загрозу виникнення надзвичайної ситуації, яку місто прагне попередити вже зараз

Сьогодні Київська міська рада прийняла рішення «Про вирішення проблемних питань, пов’язаних із експлуатацією полігону твердих побутових відходів № 5 у с. Підгірці Обухівського району Київської області». Рішення передбачає виконання низки заходів щодо розв’язання питання роботи 5-полігону, зокрема, пересипку карт полігону, що зменшить негативний вплив роботи об’єкту на навколишні території. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, презентуючи проект рішення.

Функціонування полігону сьогодні породжує потенційну загрозу виникнення надзвичайної ситуації, яку місто прагне попередити вже зараз.

«Рішення є принципово важливим, адже є згодою двох громад – Києва та Підгірців – рухатися в напрямку єдиної стратегії поводження з побутовими відходами. Насамперед, йдеться про пересипку полігону, що дозволить позбавитися від специфічного запаху. Також необхідно повністю відновити роботу обладнання з переробки токсичних речовин на полігоні – фільтрату», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що Київ сьогодні має чітку стратегію в питанні поводження з побутовими відходами, яка передбачає поступовий відхід від захоронення сміття та створення в місті переробних потужностей.

«Стратегічним завданням міської влади є пошук інвестицій для будівництва сміттєпереробного заводу, аби знизити кількість відходів, що захоронюються на полігонах. Однак, поки ця робота триватиме, ми йдемо назустріч сільським громадам, які живуть поруч із полігоном, та виконуємо оперативні заходи, що дозволять ліквідувати негативні наслідки роботи полігону», – сказав Петро Пантелеєв.

Згідно з рішенням, цього року планується виконати роботи з укриття ізолювальним шаром дев’яти гектарів полігону побутових відходів у Підгірцях. У 2017 році мають припинити складування відходів на I карті полігону та розширити потужності системи очистки фільтрату. Загалом, у 2018 році планується повністю закрити полігон твердих побутових відходів у Підгірцях.

Окрім того, Департамент житлово-комунальної інфраструктури має забезпечити фінансування робіт із будівництва, реконструкції, капітального ремонту об’єктів виробничої, комунікаційної і соціальної інфраструктури населених пунктів, прилеглих до полігону твердих побутових відходів у с. Підгірці.

 

 
Коментарі (0)