ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКМДА прийняло рішення розірвати угоду з «Київенерго»

КМДА прийняло рішення розірвати угоду з «Київенерго»

Рішення прийняте столичними депутатами передбачає завершення угоди після закінчення опалювального сезону 2017/2018.
Київська міська рада прийняла вчора рішення про припинення угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу м. Києва від 27.09.2001, укладеної між Київською міською державною адміністрацією та акціонерною енергопостачальною компанією «Київенерго». «За» проголосували 62 депутати.
 
Рішення прийняте столичними депутатами передбачає завершення угоди після закінчення опалювального сезону 2017/2018.
 
«Угода, діюча з «Київенерго», завершується 31 грудня 2017 року, тобто посеред опалювального сезону. Забезпечення опаленням – це складний технологічний процес, і якщо віднестися до цього безвідповідально, то аварія на Голосіївському проспекті, 27 нам видасться «квіточками». Ми не повинні допустити жодних технічних збоїв. «Київенерго» повинне допрацювати до кінця опалювального сезону, що передбачене рішенням. А в кінці квітня наступного року договір припинить дію», – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
 
Міська влада створить спеціальну комісію за участю депутатів для перевірки обсягів поліпшення майна з боку ПАТ «Київенерго» та прийняття окремого відповідного рішення на сесії Київради.
 
Міська влада говорить про необхідность створення нової, більш ефективної моделі управління теплоенергетичним комплексом Києва.

«Наша головна ціль – розвиток теплоенергетичного комплексу столиці: модернізація мереж і джерел теплогенерації, прозоре тарифоутворення, що стимулює до зниження витрат і залучення доступних інвестицій для технічного переоснащення, а також захист інтересів споживачів шляхом повернення контролю за роботою теплопостачального підприємства з боку міста», – підсумував заступник голови КМДА. 

 
Коментарі (0)