ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКМДА радить киянам запастися водою та їжею

КМДА радить киянам запастися водою та їжею

"Укренерго" 14 та 15 травня вводило аварійні відключення світла по всій країні – причому вперше за тривалий час від струму відключали побутових споживачів

 

"Укренерго" 14 та 15 травня вводило аварійні відключення світла по всій країні – причому вперше за тривалий час від струму відключали побутових споживачів. Причина – значний дефіцит потужності через похолодання. І хоча відключення були короткочасними (наприклад, 15 травня діяли лише з 6:40 до 9:00 ранку), вони нагадують українцям: масштабні блекаути не виключені. А тому, слід бути до цього максимально готовим.

Зокрема, радять у Київській міській держадміністрації (КМДА), слід запастися водою та їжею. Так, продукти перш за все потрібно запасати ті, які не псуватимуться без холодильника і не вимагатимуть електроенергії для приготування. Це можуть бути:

м'ясні, рибні та овочеві консерви;

сушене та в'ялене м'ясо;

сублімовані продукти (каші, локшина швидкого приготування та супи, які необхідно заливати окропом, або гречка, яку можна заливати водою кімнатної температури);

хлібці, печиво, сухарі;

сухофрукти, горіхи;

шоколад, цукерки;

енергетичні батончики.

Води слід заготовити щонайменше на 3 дні. При чому, не лише питної, а й технічної.

Наголошується: на одну дорослу людину на добу потрібно 3 літри питної води (включно зі споживаною з їжею рідиною). А також 10-12 літрів технічної води для гігієни та приготування їжі.

 

 
Коментарі (0)