ГоловнаНовини ЖКГТранспортКМДА закупить нові вагони для метро та трамваїв

КМДА закупить нові вагони для метро та трамваїв

Для Київського метрополітену планують придбати до 50 нових вагонів, а також 40 трамвайних вагонів.

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення поповнити парк рухомого складу метрополітену новими сучасними вагонами. Про це йдеться на сайті Київської міської ради.– Інвентарний парк вагонів налічує 821 одиницю. Щоденно в годину «пік» на лінії випускається 546 вагонів. 

Зважаючи на попит даного виду транспорту, місту необхідні додаткові одиниці, – повідомляє пресслужба Київради.Столиця має намір придбати до 50 новеньких вагонів на загальну суму до 50 мільйонів євро. Планується, що кошти на придбання рухомого складу метрополітену, у рамках відповідної угоди, надасть Європейський банк реконструкції та розвитку.Також за рахунок проєкту модернізації міського транспорту Києва придбають 40 сучасних модульних трамвайних вагонів довжиною 30 – 34 метри. 

Міжнародна фінансова інституція може профінансувати 70 млн євро. – Нормативний строк використання трамвайних вагонів складає 15 років, а фактично, більшість із них експлуатуються удвічі довше. Тому надважливо придбати нові трамвайні вагони, – йдеться у повідомленні.Сучасні трамвайні вагони з низьким рівнем підлоги, які планується закупити, забезпечують європейські вимоги до якості пасажирських перевезень. Зокрема, гарантують зручність посадки й висадки пасажирів, вони пристосовані для обслуговування пасажирів з особливими потребами. Також у нових вагонах є можливість енергозбереження до 40% у порівнянні з існуючим старим рухомим складом.

 

 
Коментарі (0)