ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКоболєв: Конкурс на партнера в управлінні ГТС відкладати не можна

Коболєв: Конкурс на партнера в управлінні ГТС відкладати не можна

НАК «Нафтогаз України» наполягає на якнайшвидшому оголошення конкурсу з відбору стратегічного міжнародного партнера для управління українською газотранспортною системою (ГТС)

НАК «Нафтогаз України» наполягає на якнайшвидшому оголошення конкурсу з відбору стратегічного міжнародного партнера для управління українською газотранспортною системою (ГТС).

Про це заявив глава правління НАК Андрій Коболєв, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми давно говоримо, що це треба робити швидко. Я вважаю, що часу вже немає », - сказав він журналістам в кулуарах 15-го форуму YES.

Виступаючи на конференції, А.Коболев зазначив, що газопровід «Північний потік-2" може бути завершений протягом двох років.

«Як тільки буде завершений, всі розрахунки показують, що транзиту газу не буде: частина перейде в Турецький потік, все інше перейде в« Північний потік-2 ", - пояснив він.

Глава правління вказав, що це призведе до втрати «Нафтогазом» $ 3 млрд на рік - це доходи, які компанія зараз отримує за транзит і які відповідають майже 3% ВВП України.

Він зазначив, що не вірить в можливість конкуренції тарифів після побудови «Північного потоку-2", так як вже існує прецедент, коли після запуску «Північного потоку-1" він весь був заповнений російським газом, який раніше транзитувати через Україну, незважаючи на те , що українська ГТС мала найнижчий тариф.

У зв'язку з цим глава правління «Нафтогазу» закликав Європу до єдності в питанні поширення на «Північний потік-2" вимог Третього енергопакету.

 

 
Коментарі (0)