ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКоболєв назвав головну умову зменшення тарифів на газ

Коболєв назвав головну умову зменшення тарифів на газ

За словами глави Нафтогазу Андрія Коболєва, ціна газу в Україні майже не має шансів на зменшення, оскільки базується на світових цінах на блакитне паливо.

Тарифи на газ можуть зменшитися лише в тому випадку, якщо знизиться світова ціна на газ. Про  це заяив заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв в ефірі «5 каналу».

«Я думаю, що це неможливо (зменшення тарифів, - ред.). Вони можуть знизитися тільки, якщо буде зменшуватися світова ціна на газ. Тобто газ став таким самим товаром, яким, наприклад, зараз є нафта чи бензин чи інші товари. Тому якщо світова ціна буде падати і ця ціна буде знижуватися. Якщо вона буде зростати, вона буде зростати», – наголо вис Коболєв.

«Було прийнято рішення щодо прив'язки повної ціни на газ до імпортного паритету, що є єдиним коректним механізмом у випадку України як країни, яка імпортує. Все інше – це спроби політиків піаритися на тому, що приносить певні електоральні результати», – додав  він.

Варто нагадати, що окружний адміністративний суд міста Києва оголосив перерву до 25 серпня у справі за позовом народного депутата Юлії Тимошенко проти Кабінету міністрів щодо незаконного підвищення ціни на газ та тарифів на централізоване опалення і водопостачання.

 

 
Коментарі (0)