ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКоболєв не отримав залишок премії за перемогу в суді з Газпромом

Коболєв не отримав залишок премії за перемогу в суді з Газпромом

Другу частину премії за перемогу над ВАТ "Газпром" в Стокгольмському арбітражному трибуналі виплатили всім топ-менеджерам НАК "Нафтогаз України", крім екс-глави компанії Андрія Коболєва.

 

Другу частину премії за перемогу над ВАТ "Газпром" в Стокгольмському арбітражному трибуналі виплатили всім топ-менеджерам НАК "Нафтогаз України", крім екс-глави компанії Андрія Коболєва. Про це Коболєв повідомив в інтерв'ю 5 каналу.

"Першим другу частину премії отримав пан Вітренко (глава НАК, - ред.), Потім всі інші частини премії отримали всі інші співробітники, які мали на це право, крім мене. У моєму контракті ця премія була відстрочена на період закінчення контракту", - заявив Коболєв.

Він додав, що виплата співробітникам Нафтогазу другій частині премії заблокували через "політичного тиску". В кінця 2020 го року наглядова рада НАК зняв заборону на виплату другій частині премій.

28 лютого 2018 го Нафтогаз переміг в Стокгольмському арбітражі в суперечці з Газпромом. Арбітраж задовольнив вимогу Нафтогазу про компенсацію за недопостачають Газпромом обсяги газу для транзиту. Згідно з рішенням, російська компанія повинна була виплатити Нафтогазу $ 2,6 млрд. Перемога над Газпромом принесла до держбюджету 56 млрд грн в 2018 році, заявляв Вітренко. 18 червня 2018 го наглядову раду Нафтогазу вирішив преміювати 40 співробітників компанії, причетних до перемоги в Стокгольмі. Перша частина премій склала 540 млн грн, її виплатили в 2018 році. Другу частину повинні були виплатити після надходження грошей від Газпрому. Газпром виплатив Україні $ 2,9 млрд до кінця 2019 го. Керівники Нафтогазу повинні були отримати премій на $ 29 млн (1% від виграної в суді суми). Коболєв отримав 261 млн грн (близько $ 11,3 млн за курсом кінця 2018 го). У лютому 2020 року Кабмін попросив наглядову раду НАК призупинити виплату цих премій. Раніше президент Володимир Зеленський просив це зробити екс-прем'єра Олексія Гончарука. Уже в травні НАБУ почало перевіряти законність виплати цих премій в Нафтогазі.

 

 

 
Коментарі (0)