ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКоболєв розповів, з чого формується ціна газу

Коболєв розповів, з чого формується ціна газу

Глава "Нафтогазу" відмовився давати точний прогноз тарифів. Зростання або падіння ціни на газ в Європі, а відповідно і в Україні залежить від трьох чинників, передбачити вплив яких дуже складно

 

Глава "Нафтогазу" відмовився давати точний прогноз тарифів. Зростання або падіння ціни на газ в Європі, а відповідно і в Україні залежить від трьох чинників, передбачити вплив яких дуже складно. Це: погода в Європі; поведінка "Газпрому"; то, яким чином приватні компанії, які закачали газ в українські сховища, вирішуватимуть питання про його продаж.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає УНН. Він відмовився називати конкретні цифри, але зазначив, що "з точки зору споживача" у нього є "певні оптимістичні прогнози".

"Якби я точно знав [майбутні ціни], я б працював в іншому місці і заробляв багато мільйонів доларів. Але це, на жаль, не так, тому назвати [ціну на газ в майбутньому] я не можу. Ринок коливається, взимку, як правило, відбувається зростання. Наприклад, за листопад ми бачимо певну стабілізацію ", - сказав Коболєв Нагадаємо, з серпня тарифи на газ для населення в Україні залежать від вартості палива на європейських ринках. Тому ціна на газ для українців змінюється кожен місяць, якщо не укладено договір з фіксованою ціною на рік.

Як повідомлялося, після подорожчання газу в Європі поставляє компанія "Нафтогаз України" підвищила ціну на газ для населення на листопад на 34,7% - до 6,33 грн / куб. м з ПДВ і без урахування вартості розподілу. Також газ для виробництва тепла подорожчав відразу на чверть.

Вартість газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабміну, але теж враховує зміну цін на європейських газових хабах.

 

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Листопада 2020 p. 23:19
Взагалі, спустошує кишені пересічних споживачів не плата за газ , а плата за воду.----------------------------------Для порівняння: для пересічної сім"ї з 4-ох осіб , які мешкають у малогабаритній квартирі, щомісячна плата за воду становить у середньому 2000 грн., а плата за газ - 100 грн. Тобто, плата за воду у 20 разів (!) більша , чим за газ.