ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКоболєва підозрюють у лобіюванні інтересів США

Коболєва підозрюють у лобіюванні інтересів США

Виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко допустив, що глава НАК Нафтогаз Андрій Коболєв лобіював інтереси США на українському ринку

Виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко допустив, що глава НАК Нафтогаз Андрій Коболєв лобіював інтереси США на українському ринку.

Про це він сказав НВ, коментуючи ситуацію навколо Нафтогазу.

«Фаворов - особистий друг, партнер по покеру і сусід Коболєва. Коболєв його привів в Нафтогаз і захищав, коли у Фаворова був виявлений конфлікт інтересів. Без захисту Коболєва Фаворова б відразу звільнили, і може б ще й посадили в тюрму », - каже Вітренко.

За словами Вітренко, «складно повірити, що Фаворов хотів змістити Коболєва».

«Швидше можна припустити, що Коболєв сам лобіював в США варіант, що якщо Володимир Гройсман доб'ється того, щоб Коболєва не продовжили контракт, то Фаворов б його замінив» - продовжує топ-менеджер.

«Коболєв сам активно просував поставки американського скрапленого газу. Це він говорив про це з Володимиром Зеленським, їздив сам в США навесні кілька разів, їздив до Польщі (де знаходиться термінал для прийому американського скрапленого газу)», - резюмує Вітренко.

Раніше агентство Associated Press провело розслідування і повідомило, що група американських бізнесменів хотіла змістити Андрія Коболєва з посади голови НАК Нафтогаз, щоб призначити в це крісло Андрія Фаворова і забезпечити поставки американських енергоресурсів на український ринок. У той же час, міністр енергетики США Рік Перрі просував зміни в наглядовій раді компанії з тією ж метою.

 

 
Коментарі (0)