ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаКомпанія «Google» на 100% перейшла на «зелену» енергію

Компанія «Google» на 100% перейшла на «зелену» енергію

Цьогоріч компанія «Google» оголосила, що на 100% перейшла на «зелену» енергію. Тобто обсяг придбаної «чистої» електроенергії перевищив обсяг спожитої усіма установами корпорації енергії

Цьогоріч компанія «Google» оголосила, що на 100% перейшла на «зелену» енергію. Тобто обсяг придбаної «чистої» електроенергії перевищив обсяг спожитої усіма установами корпорації енергії, розповідає прес-служба Держенергоефективності.

Як пояснюють фахівці «Google», за кожний спожитий 1 кВт*год електроенергії компанія купує 1 кВт*год "зеленої" енергії, виробленої на сонячних та вітрових станціях.
 
Загальна потужність 26 об’єктів з відновлюваної енергетики, які генерують «чисту» енергію для «Google», становить 3 ГВт. Це понад 3 млрд доларів інвестицій!
 
До цієї мети компанія йшла кілька років. Перший контракт на придбання «чистої» електроенергії підписано у 2010 році. З тих пір компанія щороку укладала нові угоди на впровадження «зелених» проектів та закупівлю «чистої» енергії на ринках, де працюють установи «Google». У 2016 р. 57% електроенергії, яка використовувалася, була вироблена з відновлюваних джерел енергії.
 
Услід за «Google» купують «чисту» електроенергію такі відомі компанії, як «Amazon», «Microsoft», «Apple», «Facebook» та інші.
 
Коментарі (0)