ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКомпанія Trafigura вийшла на ринок газу України

Компанія Trafigura вийшла на ринок газу України

Один з найбільших у світі трейдерів вийшов на ринок газу України.Компанія закуповує газ у Європі через свою українську дочірню структуру.
Компанія Trafigura, вважається третім за обсягами енерготрейдером у світі, з листопада 2016 року почала торгувати природним газом на внутрішньому ринку України.
 
Про це ЛІГА.net повідомив власник однієї з найбільших газових компаній.
 
Trafigura в листопаді почала закуповувати природний газ у Європі і реалізовувати його на споживачам в Україні. Ресурс купується у польській ONICO Energia Spolka. Обсяги імпорту, за словами співрозмовника агентства, незначні і не перевищують 5 млн кубометрів на місяць. 
 
Всі операції проводяться через українську дочірню компанію Trafigura - Трафигура Юкрейн, зареєстровану в Києві ще в липні 2016 року.
 
Trafigura - зареєстрована в Нідерландах компанія, яка специализируюется на торгівлі металами, нафтою і мінеральними добривами. Виручка компанії в 2016 році склала $98,1 млрд.
 
Як повідомлялося, в 2016 році Україна скоротила імпорт природного газу на 32,7% порівняно з 2015 роком - до 11,78 млрд кубометрів. Частка приватних компаній в імпорті склала 27%, інші обсяги закуповує Нафтогаз України.
 
У грудні 2016 року імпорт склав 1,6 млрд кубометрів газу, що в 3,7 рази більше, ніж у грудні 2015 року. 
 
Коментарі (0)