ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБюрократія «гальмує» компенсації за зруйноване під час АТО житло

Бюрократія «гальмує» компенсації за зруйноване під час АТО житло

Влада Донецької області скаржиться на забюрократизованість вирішення питання щодо компенсації за зруйноване через бойові дії житло. Зазначається, Бюджетний кодекс досі не передбачає відшкодовувати збитки за зруйновані будинки під час АТО.

Вирішення питання компенсації мешканцям Донецької області за зруйноване в ході бойових дій житло затримуються через бюрократичні перепони. Про це під час брифінгу заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, передає «Укрінформ».

За його ловами, у Бюджетному кодексі відсутня норма, яка б дозволяла виплату компенсацій за зруйноване житло.

«На сьогодні Бюджетний кодекс не дозволяє компенсувати зруйноване житло за рахунок бюджетних коштів. Як ми виходимо з цього? Дурня повна - видаємо матеріальну допомогу, беремо ПДФО з цієї матеріальної допомоги, і таким чином неначе пробуємо допомогти людям. За такою схемою ми відпрацювали по Сартані», - наголосив губернатор Донеччини.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Сумах цьогоріч обіцяють відремонтувати майже 200 житлових будинків, в тому числі і будинків ОСББ. Окрім того, міська влада заявляє і про проведення ремонту ліфтів. Загалом на ці цілі буде витрачено маже 25 млн грн.

 
Коментарі (0)