ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2024-2025Компослуги на свята надавалися з незначними перебоями – опитування

Компослуги на свята надавалися з незначними перебоями – опитування

У Мінрегіоні стверджують, що комунальні служби протягом святкового тижня працювали на відмінно. Втім українці не повністю погоджуються з таким твердженням.

У Мінрегіоні запевнили, що період різдвяних свят, всі системи життєзабезпечення в країні працюють на відмінно. Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк.

За його словами, опалення було підключено на 100% у житлових будинках, лікарнях, дитячих садах та школах по всій Україні, за виключенням декількох житлових будинків та об’єктів соціальної сфери в Донецькій області.

За інформацією відомства, протягом святкового тижня, у зв’язку із ускладненням погодних умов по Україні до повної готовності були приведені аварійні бригади на випадок можливих аварій на об’єктах водо-, та теплопостачання. 

Як заявив заступник Міністра, всі системи житлово-комунального сектору спрацювали на відмінно і серйозна ситуація виникла хіба що у Генічеську.

«Позитивна новина — ми дуже впевнено пройшли період значного пониження температури по країні, і всі системи житлово-комунального сектору спрацювали на відмінно. Єдина серйозна позаштатна ситуація виникла хіба що у Генічеську, втім її передумови були більше політичними», — зауважив Едуард Кругляк.
 
Трішки раніше, «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів «Як комунальники працювали у святковий тиждень?».

Відповідне опитування проходило на сторінках інформагентства в період з 4 по 11 січня.

За результатами проведеного опитування 44% читачів повідомляють, що всі послуги надавалися без перебоїв. Ще 19% респондентів заявляють про зупинки в подачі гарячої води та опалення. 13% опитаних читачів стверджують, що комунальні служби у святковий тиждень начебто працювали як зазвичай, але сміття не вивозили. При цьому 10% підтверджують, що комунальники прибирали тільки прибудинкову територію. У свою чергу, 9% опитаних заявляють, що протягом свят у їхніх будинках кілька разів ненадовго відключали світло.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
11 Січня 2016 p. 20:48
Холодных квартир и холодных комнат имеется очень много, но я не знаю ни одного случая уменьшения платы за отопление по этой причине. Даже если комиссия из ЖЕКа приходит, то они выбирают для своего визита самый тёплый и солнечный день, а не тогда , когда действительно было холодно. Потом вы можете повесить в комнате даже несколько термометров, но они на ваши термометры не обратят никакого внимания, а принесут свой, который покажет 18 градусов.
Коля Пухов
14 Січня 2016 p. 22:25
А насамкінець зроблять самого споживача винуватим у тому, що у його квартирі холодно.