ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКомітет ВР не підтримав розкриття складових тарифів ЖКГ

Комітет ВР не підтримав розкриття складових тарифів ЖКГ

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи вважає за доцільне повернути відповідний законопроект на доопрацювання

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи не підтримав законопроект № 6547 "Про внесення доповнень до закону" Про особливості доступу до інформації в сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення ", повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Законопроектом, зокрема, передбачалося надання споживачам ЖК послуг більш широкої інформації про фінансово-господарської діяльності монополістів у сфері забезпечення ЖК послугами населення, завдяки чому можна буде побачити, яким чином в структурі собівартості житлово-комунальних послуг в кінцевому підсумку з'являються ті чи інші цифри.

Як зазначалося в ході обговорення, в законопроекті йдеться про збільшення обсягу інформації, до якої споживачам електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення гарантується безперешкодний і безкоштовний доступ.

"Учасники обговорення звернули увагу на те, що витрати на ці роботи можуть здійснюватися за рахунок держави або за рахунок збільшення відповідних тарифів, що призведе до збільшення витрат держави або споживачів. Відповідний фінансово-економічний аналіз і обгрунтування до законопроекту на сьогодні відсутні ", - наголошується в повідомленні.

Крім того, на думку членів комітету, інформування споживачів має враховувати вимоги Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань , що стосуються навколишнього середовища (Орхуської Конвенції). З огляду на викладене, комітет вважає за доцільне повернути законопроект на доопрацювання.

Нагадаємо, в травні були знижені нормативи споживання газу, тепла і електроенергії для населення.

 

 
Коментарі (0)