ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКомітет ВР рекомендує схвалити за основу проект пенсійної реформи

Комітет ВР рекомендує схвалити за основу проект пенсійної реформи

Комітет ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував ВР України розглянути пакет урядових законопроектів з питань пенсійної реформи у сесійній залі вже цього тижня, схвалити їх за основу з деякими застереженнями
Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував Верховній Раді України розглянути пакет урядових законопроектів з питань пенсійної реформи у сесійній залі вже цього тижня, схвалити їх за основу з деякими застереженнями і доопрацювати до другого читання. Відповідне рішення ухвалене на засіданні Комітету у понеділок.      
 
Коментуючи рішення Комітету його Глава народний депутат Людмила Денисова підкреслювала, що можна критично відноситися до урядового законопроекту і зосереджуватися на окремих деталях, але йдеться про створення нової системи. 
 
«А ті люди, які сьогодні мають маленькі пенсії, отримають більші пенсії», - відзначила Людмила Денисова. 
 
У свою чергу присутній на засіданні Міністр соціальної політики  України Андрій Рева, представляючи проект реформи, відзначав, що її суть – у встановленні справедливої, бездефіцитної, стійкої та прогнозованої пенсійної системи, без можливостей для маніпуляцій і без існуючих дисбалансів, сформованих за минулі періоди в результаті, передусім, тінізації економіки та недолугої політики управління державними фінансами.  
 
«Наше завдання – створити систему, яка працювала б далі і не залежала від того, хто знаходиться  при владі», - підкреслив Міністр.
 
Він нагадав, що проект реформи – це система кроків, першими з яких будуть підвищення пенсій для 9 млн пенсіонерів вже з 1 жовтня за рахунок перерахування пенсій на основі оновленого показника середньої заробітної плати та скасування маніпуляцій із коефіцієнтами стажу з 1 січня 2018 року. 
 
«З 1 січня  2018 року вік виходу на пенсію становитиме 60 років при наявності мінімального робочого стажу в 25 років, - сказав Міністр. Він додав, що до 2028 року показник стажу плавно підвищуватиметься. «Це дозволить нам досягти іншої мети – бездефіцитності Пенсійного фонду», - пояснив Міністр.
 
При цьому він підкреслив, що запропонований проект реформи дозволить подолати бідність серед пенсіонерів, більшість з яких виживають  на мінімальну пенсію – меншу за прожитковий мінімум. І разом з тим він встановить чесні правила для працюючих українців: чим більшим буде стаж при виході на пенсію, там більшим буде розмір виплат. 

 Глава Мінсоцполітики зазначив, що дискусія з питань пенсійної реформи триває більше 6 місяців. «Проте ми і сьогодні готові до обговорення, готові відстоювати свої позиції», - сказав Андрій Рева. 

 
Коментарі (0)