ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВКомітет ВР схвалив законопроєкт про штрафи за поширення пластикових пакетів

Комітет ВР схвалив законопроєкт про штрафи за поширення пластикових пакетів

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування рекомендував до прийняття законопроект №2051-1, в якому пропонується штрафувати українців за поширення пластикових пакетів
Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування рекомендував до прийняття законопроект №2051-1, в якому пропонується штрафувати українців за поширення пластикових пакетів на суму від 1 700 до 8 500 грн, про це повідомляється на сайті профільного комітету.
 
"Прийняти вказаний законопроект у повторному другому читанні і в цілому", - сказано в повідомленні.
 
У документі пропонується призначати штраф за поширення пластикових пакетів від 1,7 до 3,4 тис. грн, при повторному порушенні - від 3,4 тис. грн. до 8,5 тис. грн. Також законопроектом забороняється використовувати надлегкі пластикові пакети, легкі пластикові пакети товщиною до 50 мкм і оксоразлагающіеся пакети - виняток зробили лише для пакетів 225х345х450 ​​мм, які використовують для м'яса, риби та продуктів з них, і для сипучих продуктів. 

Контроль за виконанням закону планується покласти на центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику в сфері державного контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів. При цьому особливо наголошується, що штрафувати будуть лише суб'єкти господарювання. 

 
Коментарі (0)