ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКомітет ВРУ рекомендує прийняти законопроект «Про фонд енергоефективності» за основу

Комітет ВРУ рекомендує прийняти законопроект «Про фонд енергоефективності» за основу

Комітет ВРУ з питань будівництва, містобудування і ЖКГ рекомендуватиме прийняти законопроект “Про фонд енергоефективності” за основу.

 Комітет ВРУ з питань будівництва, містобудування і ЖКГ рекомендуватиме прийняти законопроект “Про фонд енергоефективності” за основу. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за результатами ухвалених на засіданні парламентського комітету рішень. 

Крім того, Комітетом було прийнято рішення направити на повторне перше читання законопроект “Про енергетичну ефективність будівель”.
 
“Якнайшвидше ухвалення законодавчого пакету з енергоефективності – вимога часу. Ключовий закон – “Про Фонд енергоефективності”. Це інструмент, який дає українським громадянам фінансову підтримку і технічні рішення для зменшення комунальних витрат. Для функціонування Фонду, ефективної роботи ринку, успіху на шляху України до енергонезалежності потрібно також прийняти три важливих закони: “Про енергетичну ефективність будівель” (подано до ВРУ), “Про житлово-комунальні послуги” (2-ге читання ВРУ); “Про комерційний облік комунальних послуг” (прийнято в 1-му читанні). Розраховуємо на підтримку депутатів у сесійній залі”, - зазначив Геннадій Зубко.
 
Нагадаємо, що наприкінці грудня минулого року законопроект “Про фонд енергоефективності” був зареєстрований у Верховній Раді під № 5598.

Раніше Геннадій Зубко наголошував, що створення Фонду в Україні — перевірений країнами ЄС шлях модернізації будівель і скорочення енергоспоживання. “Фонд ЕЕ в Україні – це професійно й прозоро, оскільки більшість у наглядовій раді складатимуть незалежні експерти і представники фінансових донорів. Його фінансування – це 400 млн гривень, закладених у бюджеті-2017, а також 100 млн євро грантів і технічної допомоги. Фонд – це просто для людини. Адже для отримання коштів споживач має подати пакет документів і здійснити прості кроки для реалізації проекту. Запуск Фонду – це ефективно, оскільки удвічі зменшить витрати енергії та збільшить ринкову вартість житла на 20-30%. Співпраця громадян із Фондом енергоефективності – це доступно для людей. Пропонуються три пакети: "Легкий", "Комплексний" і "Приватний". Вони відрізняються оціночною вартістю робіт, терміном виконання та зменшенням в результаті модернізації платежів за комунальні послуги. Споживач сам обиратиме потрібний пакет, аби отримати від Фонду ЕЕ грант на 20-50% загальної вартості проекту”, - зазначав Геннадій Зубко. 

 
Коментарі (0)