ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКомунальні підприємства Харкова накопичили борги перед «Харківобленерго» на 1,2 млрд грн

Комунальні підприємства Харкова накопичили борги перед «Харківобленерго» на 1,2 млрд грн

Борги комунальних підприємств Харкова перед «Харківобленерго» на 1 липня становили 1,2 млрд грн і є основною причиною кризового фінансового становища оператора системи розподілу
Борги комунальних підприємств Харкова перед «Харківобленерго» на 1 липня становили 1,2 млрд грн і є основною причиною кризового фінансового становища оператора системи розподілу (ОСР), що загрожує його діяльності, повідомив   в.о. гендиректора обленерго В'ячеслав Кравцов, передає «Інтерфакс-Україна». 
 
«Наші найбільші боржники – комунальні підприємства «Харківводоканал» і «Харківські теплові мережі». Крім того, понад 2 млрд 466 млн грн нам винен постачальник універсальних послуг (ПУУ) ПрАТ «Харківенергозбут», – сказав Кравцов в кулуарах виставки-форуму «Енергетичні мережі України -2024». 
 
За його словами, останній показник зумовлений неплатежами комунальних підприємств постачальникові, несплатою спожитої електроенергії в районах, де тривають бойові дії, а також зростанням боргу перед постачальником з боку ДП «Гарантований покупець» (у рамках виконання ПСО із забезпечення е/е населення). 
 
Складна фінансова ситуація в Харківобленерго змушує значно обмежити закупівлю матеріалів для проведення аварійно-відновлювальних робіт, припинити виконання інвестиційної та ремонтної програм, щоб із наступного місяця виплатити зарплату 6 тисячам працівників і сплатити податки. 
 
«Одного дня може скластися ситуація, коли після чергових обстрілів у харківських енергетиків будуть повністю вичерпані ресурси для проведення ремонту пошкодженого обладнання та відновлення світла людям», – наголосив він. 
 
Очільник Харківобленерго також звернув увагу, що неплатежі споживачів і ПУУ уже призвели до зростання заборгованості компанії перед НЕК «Укренерго» до 2,5 млрд грн. 
 
Коментарі (0)