ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКомунальні підприємства «переїдають» кошти

Комунальні підприємства «переїдають» кошти

У Дніпропетровську за результатами ревізій комунальні підприємства здійснюють перерахунки за надані неналежним чином комунальні послуги.

У Дніпропетровську за результатами ревізій комунальні підприємства здійснюють перерахунки за надані неналежним чином комунальні послуги.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Державної фінансової інспекції.
 
Так, КП «Житлово-ремонтне експлуатаційне підприємство» (м. Дніпропетровськ, Красногвардійський р-н), порушуючи рішення сесії міської ради, протягом січня-вересня 2011 року не провело перерахунку за надані у неповному обсязі послуги населенню. Як наслідок, мешканцям 515 житлових будинків м.Дніпропетровська було зайво пред’явлено до оплати 495,7 тис. грн.
 
Наразі проводиться перерахунок вартості послуг, наданих мешканцям Красногвардійського району м.Дніпропетровська. Сума зайво сплачених платежів зараховується в рахунок платежів майбутнього періоду.
 
МКП «Міськкомунгосп» (м. Марганець Дніпропетровської обл.) не здійснив перерахунку за липень – вересень 2011 року мешканцям будинків за ненадані їм послуги з поточного ремонту конструктивних елементів, інженерних систем і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього благоустрою, розташованих на прибудинкових територіях. Загальна сума зазначених послуг становила 315,8 тис. грн. Під час ревізії комунальне підприємство відкоригувало розрахунки з населенням шляхом зменшення пред'явлених їм до оплати платежів за утримання будинків та прибудинкових територій.
 
Як повідомлялося, на виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо контролю дотримання законності органами місцевого самоуправління при прийнятті рішень стосовно підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги Держфінінспекція України проводить відповідну роботу з лютого 2012 року.
 
 
Коментарі (0)