ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКомунальні тарифи можуть підвищитися на 50%

Комунальні тарифи можуть підвищитися на 50%

У 2018 року тарифи на комунальні послуги можуть зрости ще на 50%.

У 2018 року тарифи на комунальні послуги можуть зрости ще на 50%. Таку думку висловив економіст Олександр Охріменко, повідомляє ГолосUA

«Починаючи з травня місяця поточного року, в Україні почнуть рости тарифи на комунальні послуги. Уряд буде заявляти про те, що це вкрай необхідно і це буде останнє підвищення. На практиці - це стане величезною проблемою для українців. Багато людей зараз насилу платять за комуналку, якщо її підвищать, то кількість українців, які зможуть платити за ЖКГ послуги, може зменшитися до 20% абонентів. Люди не зможуть платити через відсутність субсидій і засобів. В результаті може наступити повний колапс в сфері ЖКГ», - сказав А. Охріменко.

За його словами, підвищувати тарифи ЖКГ в поточному році будуть кілька разів.

«Зокрема протягом року на 50% зросте вартість електроенергії, гарячої води і опалення. Спочатку тарифи підвищать на 20%, а потім поступово до кінця року їх вартість збільшиться до 50%», - резюмував А. Охріменко.

Крім того, в 2018 році зростуть ціни на електроенергію. Відповідне рішення НКРЕКУ передбачає двоетапний зростання вартості електроенергії на 9,5% з 1 січня 2018 року і з 1 квітня ще на 6,1%. Тобто сумарно зростання складе 15,6%.

Так само, прогнозується зростання інших тарифів. Українцям в 2018 році варто очікувати підвищення тарифів на опалення, гарячу воду і електроенергію - на 20%, а на газ - на 19%. Такі дані вказані в консенсус-прогнозі Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

 
Коментарі (0)