ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Комунальне» навантаження на сімейний бюджет можуть зменшити

«Комунальне» навантаження на сімейний бюджет можуть зменшити

Олег Устенко, який допомагає Володимиру Зеленському приймати питання в економічних справах держави, роз'яснив чутки про зниження тарифів для українців

Олег Устенко, який допомагає Володимиру Зеленському приймати питання в економічних справах держави, роз'яснив чутки про зниження тарифів для українців. Стало відомо, чого насправді варто очікувати. Про це він дав інтерв'ю каналу Ukrlife.TV

Так він пояснив, що коли в команді вирішувалося питання про комунальні тарифи, йшлося про збільшення бюджету і зменшення платежів. Ніхто не говорив про конкретні цифри і сумах зниження тарифів, мовляв, вчора було 100, а завтра стане 80. Малося на увазі, що комунальні платежі варто переглянути в структурі доходів українських сімей. Тобто, якщо вони займають в одній сім'ї 30%, а в другій 45%, то в першій - знизити до 25%, а в другій - до 35%. Акцентували увагу під час обговорення на добробуті, підкреслив Устенко.

При цьому радник пояснив, що ця задача несе за собою велику кількість ризиків і провести її лінійним способом не вийде. Суду ж він відніс питання про вартість газу. Устенко розповів, що заковика в кількості ресурсів: чим більше товару, тим менше ціна на нього. В Україні поки проблеми з цим стоять гостро. Змін "завтра" чекати не варто, ситуація вимагає набагато більше часу.

При цьому, наприклад, Тимофій Милованов, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, запевняє, що тарифи на комуналку для українців є можливість знизити без адміністративного втручання з боку влади. Більш того, він стверджує, що якщо тарифи не знизити, можливе виникнення кризи. При цьому він зазначив, що багаті українці повинні платити справжню ціну, люди, які потребують допомоги, повинні отримати підтримку.

 

 
Коментарі (0)