ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКомунальний Харків подорожчав вполовину

Комунальний Харків подорожчав вполовину

Комунальне майно Харкова за минулий рік подорожчало на 50%. На сьогодні його вартість складає більше 60 млн грн.

Вартість комунального майна Харкова на кінець 2013 року становить 63,3 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За інформацією міськради, вартість комунального майна постійно зростає - наприклад, у 2010 році комунальне майно оцінювалося в 40 млрд грн.

Існує кілька шляхів збільшення комунального майна міста. Один з прикладів - прийняття на баланс міста колишнього відомчого житла та гуртожитків. Ця робота вже розпочата, і все до 2016 року планується прийняти у власність міста 76 гуртожитків. Після капітального ремонту будівель і поділу комунальних рахунків житло, що приватизується. Усього за 2013 року таким чином власниками квартир стали 300 сімей. В цілому в Харкові приватизовано 96% житла. Решта 4% припадають на відомче житло, яке знаходиться в процесі приватизації.

Міське майно додало в ціні також за рахунок того, що були розширені кордони Харкова. Але процес інвентаризації ще не закінчений, і точно сказати, скільки майна перейшло місту, поки не можна.

За даними міськради, за оренду комунальної власності в 2013 році отримано 49,4 млн грн.

Нагадаємо, з 1 січня 2014 року вступили в дію зміни до законодавства щодо особливостей передачі в оренду чи концесію об'єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення, що перебувають у комунальній власності.

 
Коментарі (0)