ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗапорізькі комунальники «погоріли» на завищенні тарифів

Запорізькі комунальники «погоріли» на завищенні тарифів

У Запорізькій області комунальне підприємство, що надає послуги з централізованого водопостачання не обґрунтовано завищувало тарифи на свої послуги. Відтак, на підприємство накладено штраф.

Антимонопольний комітет у Запорізькій області оштрафувала КП «Мирнянський комунгосп» за зловживання монопольним становищем на ринку централізованого водопостачання в с. Мирне Оріхівського району, а саме завищення тарифів на воду. Сума штрафу склала 8 тис. грн. Про це повідомили у територіальному відділені АМКУ у Запорізькій області.

«З 1 вересня 2014 року тариф на послугу з централізованого водопостачання рішенням виконавчого комітету Мирненської сільської ради від 21.08.2014 № 49 встановлено у розмірі 21,47 грн за куб. м (попередній тариф був 11,97 грн за куб. м).  Тобто з 01.09.2014 тариф на послугу з централізованого водопостачання у порівнянні з попереднім тарифом було підвищено на 9,50 грн за куб м (або на 80%)», - йдеться у повідомленні.

Відтак, комунальне підприємство завищувало тарифи на послуги централізованого водопостачання за рахунок включення планованого прибутку без відповідного обґрунтування.

Крім цього, АМКУ зобов’язало тамтешню владу привести тарифи у належний стан.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Києві перевірять тарифи на гарячу воду та опалення. Киянам обіцяють, що в разі виявлення порушень в напрямку завищення цін на ці послуги, влада вимагатиме їх зниження.

 
Коментарі (0)