ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЖКГ підганяють встановлювати лічильники

ЖКГ підганяють встановлювати лічильники

Мінрегіон наполягає на стовідсотковому оснащенні котелень та водопровідно-каналізаційних підприємств України приладами обліку теплової енергії, з метою достовірного підрахунку енергії.

Регіони зобов’язали забезпечити стовідсоткове оснащення котелень приладами обліку теплової енергії, а підприємства водопровідно-каналізаційного господарства - приладами технологічного обліку води і стоків. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

За словами профільного Міністра Геннадія Темника, в середньому в країні джерела теплопостачання на 93% обладнані приладами обліку теплової енергії.

Так, стовідсотково цю роботу завершили 15 регіонів: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська області. В Одеській області цей показник складає всього 44,6%.

«І споживачі, і держава зацікавлені в достовірному обліку тепла, що відпускається. Тому я вимагаю, щоб цю роботу вже в цьому році завершили», - наголосив Геннадій Темник.

Зокрема, приладами технологічного обліку води і стоків стовідсотково обладнані тільки підприємства водопровідно-каналізаційного господарства Рівненської, Харківської областей та міста Києва. У Закарпатській та Львівській областях ці показники складають 32,6% і 37,4% відповідно.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у житловому фонді України протягом двох років заплановано встановити понад 5,7 тис. засобів обліку регулювання теплової енергії та понад 23 тис. прибудинкових лічильників обліку води.

 
Коментарі (0)