ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКонцепцію модернізації української ГТС представлять у листопаді

Концепцію модернізації української ГТС представлять у листопаді

Уряд розробить концепцію модернізації ГТС і розвитку мережі українських ПСГ, щоб презентувати її ЄС вже на вільнюському саміті в листопаді. Концепція необхідна для створення на території України газоенергетичного хаба.

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Віце-прем’єр-міністру Юрію Бойку розпочати розробку концепції континентального проекту з розвитку мережі українських підземних сховищ газу і модернізації вітчизняної газотранспортної системи, - інформує прес-служба Кабміну.

На думку Прем’єр-міністра, українські підземні сховища газу і ГТС здатні зіграти ключову роль у стратегічній стабільності європейського енергетичного ринку.

«Це великий багаторічний проект, складний як в технічному, так і в політичному відношенні. Треба починати його практичну розробку. З урахуванням, в першу чергу, національної енергетичної стратегії», - заявив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр доручив Віце-прем’єр-міністру Юрію Бойку координувати роботу з розробки концепції цього проекту і презентувати її до саміту у Вільнюсі.

«У нас є всі можливості відігравати важливу роль на Євразійському континенті. Україна має унікальне геополітичне та географічне положення, великі запаси вуглеводнів, вугілля та складових ядерного палива, розвинену інфраструктуру енергетики і високопрофесійний науковий і виробничий людський потенціал», - заявив Микола Азаров.

За його словами, Уряд розробив проект оновленої «Енергетичної стратегії до 2030 року», де враховано всі актуальні питання, які стоять сьогодні перед енергетикою України. Треба також адаптувати цей проект до нових перспектив.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міненерго мають намір збільшити потужності українських ПСГ з 32 до 50 млрд куб. м газу. Для цього планується побудувати нові ПСГ у Харківській та Полтавській областях.

 
Коментарі (0)