ГоловнаНовини ЖКГТранспортКонтроль за цінами на ремонт доріг передали Мінінфраструктури

Контроль за цінами на ремонт доріг передали Мінінфраструктури

Верховна Рада прийняла за основу проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення при будівництві автомобільних доріг загального користування"

 

Верховна Рада прийняла за основу проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення при будівництві автомобільних доріг загального користування". Як повідомляє БізнесЦензор, за ухвалення відповідного законопроекту №2234 у першому читанні проголосували 245 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, існуюча система ціноутворення в будівництві є застарілою і зарегульованій. Отже при будівництві доріг необхідно обґрунтовувати кожну складову витрат (із зазначенням марки машини, кількості працівників, рівня заробітної плати, прибутку і т.п.), що вимагає підготовки цілого ряду документів в паперовому вигляді.

"Такий трудомісткий процес формування договірної ціни обмежує доступ підрядникам до ринку будівництва. Крім того, проблему загострюють ті факти, що у дорожньо-будівельних компаніяй відсутня зацікавленість в застосуванні інноваційних матеріалів (технологій) і зменшенні витрат", - вважають автори документа.

У зв'язку з цим законопроектом пропонується вивести роботи з будівництва та ремонту автомобільних доріг загального користувача з-під дії встановлених кошторисних норм і нормативів по ціноутворенню в будівництві.

Замість цього запропоновано встановити, що вартість нового будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування визначається на підставі методик і правил, затверджених Міністерством інфраструктури.

 

 

 
Коментарі (0)