ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Кордон» з Донбасом «розчистять» від автомобільних черг

«Кордон» з Донбасом «розчистять» від автомобільних черг

На Донеччині сьогодні відкрили новий контрольний пункт в’їзду/виїзду на лінії розмежування в зоні АТО. У Держприкордонслужбі сподіваються, що таким чином вдасться розвантажити інші пункти.

У Донецькій області відкрили новий контрольний пункт в’їзду/виїзду «Мар’їнка» на лінії розмежування в зоні АТО. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби.

Контрольний пункт в’їзду/виїзду розташований на відстані близько 2 км від лінії розмежування. Працюватиме КВПП з 07.00 до 17.00 години.

У Держприкордонслужбі зазначили, що додатковий КПВВ відкрито для розвантаження транспортного потоку на інших пунктах. Адже протягом кількох тижнів на тамтешніх КВПП ситуацію щодо пропуску бажаючих перетнути лінію розмежування залишається досить динамічною.

«З метою більш раціонального та ефективного використання сил та засобів та збільшення пропускної спроможності на напрямку «Курахове-Донецьк» відкрито новий контрольний пункт в’їзду/виїзду «Мар’їнка», де прикордонники спроможні здійснити пропуск до 6 тисяч осіб та 1500 транспортних засобів. Також функціонування даного КПВВ дасть можливість значно зменшити пасажиропотік та черги в двох інших контрольних пунктах «Зайцеве» та «Новотроїцьке», що розташовані в Донецькій області», - йдеться в повідомленні.

Загалом сьогодні зранку в КПВВ «Зайцеве» на оформлення для перетину лінії розмежування на виїзд на неконтрольовану територію очікувало 200 автівок, а на в`їзд 300 транспортних засобів. Крім того, на КПВВ «Новотроїцьке» сьогодні зранку на виїзд очікувало 30 автівок, а черга на в’їзд з неконтрольованої території складала 55  автомобілів. На контрольному пункті в’їду/виїзду «Гнутове» 70 транспортних засобів очікували на оформлення на в’їзд, а черга на виїзд була відсутня.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Євросоюз налаштований і надалі кредитувати заходи України щодо відновлення пошкодженних територій Донбасу. У ЄС сказали, що на першочергові цілі вже виділено 10 млн євро.

 
Коментарі (0)