ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКоронавірус позбавить прибутку забудовників

Коронавірус позбавить прибутку забудовників

Міжнародне рейтингове агентство Moody's погіршило прогноз по світовому будівельному сектору через пандемію коронавируса

 

Міжнародне рейтингове агентство Moody's погіршило прогноз по світовому будівельному сектору через пандемію коронавируса.

За прогнозами аналітиків, доходи будівельних компаній знизяться в 2020 році, інформує enovosty.com/news.

На думку експертів, швидке поширення коронавируса, погіршення перспектив зростання світової економіки і падіння цін на нафту та інші сировинні товари підривають будівельну діяльність.

«Ми змінили наш прогноз по світовій будівельній галузі на негативний», - повідомляє агенство Moody's.

«Прогноз по галузі був стабільним з тих пір, як ми вперше присвоїли прогноз цієї галузі у вересні 2017 року. ... Ми змінили наш прогноз по світовій будівельній галузі на негативний. Цей прогноз відображає наші очікування щодо основних умов ведення бізнесу в галузі на 2020 рік », - йдеться в документі.

На думку експертів, пандемія призведе до значного зниження активності в сфері житлового, приватного і нежитлового будівництва в США, особливо щодо офісних будівель, готелів та сфери роздрібної торгівлі. Проекти в енергетичному і гірничодобувному секторах також будуть відкладені через низькі цін на нафту та інші сировинні товари.

Експерти передрікають суттєве зниження активності в секторах житлового, індивідуального та нежитлового будівництва в США.

«Точно так само по всій Європі обмеження і соціальні дистанції збільшують ризик затримок, скасування проектів», - підкреслюють аналітики. Проблема торкнеться і Австралію, при цьому в Китаї, за даними Moody's, будівельна діяльність вже відновилася, що дозволить китайським будівельникам відшкодувати більшу частину втрачених доходів ще до кінця 2020 року.

«Moody's може змінити прогноз по світовій будівельній галузі на стабільний, якщо динаміка зростання сукупної середньої виручки рейтингованих компаній збільшиться ... протягом наступних 12-18 місяців», - наголошується в документі.

 

 
Коментарі (0)