ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКошти за ремонт аварійного водоводу в Євпаторії віддали столиці

Кошти за ремонт аварійного водоводу в Євпаторії віддали столиці

Міністерство мотивувало це виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання замовником термінів для проведення процедур конкурсних торгів

Міністерство регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Криму 31 травня уклало угоду на аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася на магістральному водоводі в Євпаторії, на загальну суму 92,5 млн грн, повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Аварія на євпаторійському водоводі сталася наприкінці лютого. Однак кримське міністерство провело тендер на ліквідацію його наслідків тільки через три місяці. При цьому торги були проведені за процедурою закупівлі «в одного учасника».

Міністерство мотивувало це виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, які унеможливлюють дотримання замовником термінів для проведення процедур конкурсних торгів, зокрема пов'язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.

За результатами неконкурентних торгів ЗАТ «Пересувна механізована колона № 55» (Бориспіль, Київська область) отримає за аварійно-відновлювальні роботи 91,6 млн грн. Ще 0,89 млн грн за технічний нагляд за роботами отримає Головне управління капітального будівництва при Раді міністрів Криму

Неконкурентна процедура закупівлі не дозволила кримським підприємствам претендувати на виконання робіт в Криму, що дозволило б уникнути конкурентного зниження ціни на відкритих торгах.

Джерело – «Наші гроші»

 
Коментарі (0)