ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКраматорськ знову з теплом

Краматорськ знову з теплом

Станом на ранок 15 лютого теплоносій отримали усі будинки 1-ї зони системи центрального опалення міста Краматорська. Подальша робота триває в поточному режимі

Станом на ранок 15 лютого теплоносій отримали усі будинки 1-ї зони системи центрального опалення міста Краматорська. Подальша робота триває в поточному режимі.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

«Хочу подякувати усім працівникам аварійних бригад, які працювали цілодобово, у тридцятиградусний мороз. Керівництво міста вдячне також енергетикам, що забезпечили безперебійну подачу електроенергії до постраждалих будинків. Особливо ж заслуговують на слова вдячності жителі будинку по вулиці Богдана Хмельницького, які самостійно забезпечили свій дім теплоносієм. Міський голова видав розпорядження для усіх підприємств, що обслуговують житло, підготувати та надати Краматорськтеплоенерго поквартирні списки для перерахунку оплати за опалення та гарячій воді для жителів тимчасово відключених будинків», – прокоментував завершення робіт заступник міського голови Краматорська Андрій Безсонний.

За попередніми даними, причиною порив тепломагістралі стало фізичне зношення труби.

Нагадаємо, 6-го лютого близько 13:00 у Краматорську Донецької області прорвало трубу тепломагістралі діаметром 426 мм, що постачала тепло до цілого мікрорайону – 17-ти кварталів «Соцміста». Керівництво Краматорської ТЕЦ прийняло рішення відключити 1-шу зону від теплопостачання для усунення несправності. Вже о 15:45 всі ЖЕКи відключеної ділянки отримали повідомлення про необхідність терміново зливати теплоносій з будинкових систем.

Без опалення залишились 191 житловий будинок, 6 дитсадків, 9 шкіл та 5 медичних закладів, 9 окремих будівель.

З заявками ЖЕКів Краматорськтеплоенерго оперативно закупило обладнання та матеріали на понад чверть мільйона гривень – вентилів, заслінок, труб та ізоляції для них. Працівники підприємств, що обслуговують житло, виконали колосальний обсяг роботи із ремонту пошкоджених мереж. У результаті вже 8-го лютого запустили опалення у всіх будинках, за винятком близько половини житлового фонду (40 будинків) останнього підприємства. 9-го лютого на прохання міськради на допомогу були кинуті всі можливі сили та ресурси, залучено фахівців ряду міських підприємств та МНС.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)